"Щоденна Літургія та інші молитви дали реабілітантам досвід спілкування з Богом, дехто з приїжджих досвідчили це вперше. Під час реабілітації постійно були присутні двоє священників. Їхні духовні науки тісно пов’язані із досвідом, який пережили бійці в зоні АТО, а їхні дружини, чекаючи вдома, а також з труднощами, з якими зіштовхується сім’я після повернення бійця з війни, - йдеться на сайті УГКЦ. - Не менш важливою була і робота психологів. У тандемі зі священиками вони пропрацювали основні труднощі, з якими зіштовхується боєць та його родина: стрес, злість, тривога, травма, проблеми та конфлікти у сім’ї. У групі учасники ділилися наболілим і своїми труднощами, які в такому товаристві розуміли та приймали. А також вчилися технік і навичок, як давати собі раду із викликами та психологічними проблемами. Відпочили атовці і фізично. Усі мали курс масажу, також отримали корисні поради щодо фізичної реабілітації, побували на термальних водах у Береговому".

Коли на завершення реабілітації учасники ділилися враженнями, то багато із них сказали, що зовсім по-новому подивилися на своє життя і кожен зумів взяти для себе необхідне.

Традиція проведення реабілітації військових та їхніх родин у Гошівському монастирі триває два з половиною роки. Завершився уже 22-й курс реабілітації.

Теги: