На початку патріарх відзначив добрі відносини між Київським Патріархатом та Посольством Німеччини в Україні, а також подякував за всебічну підтримку, яку надає Німеччина Україні у цей непростий час.

Предстоятель Київського Патріархату повідомив дипломату, що однією з головних проблем в Україні є корупція. На думку патріарха для подолання корупції в країні повинні діяти і дотримуватись справедливі закони. "Зло треба карати. Коли людина буде знати, що за корупцію вона буде нести відповідальність, то вона буде боятись це робити. Наприклад, ми, християни, уникаємо гріха, бо боїмось покарання Божого. Якби не боялись Бога, то й не утримувались від гріха". І децентралізація також буде сприяти боротьбі з корупцією, бо її простіше перемогти на низовому, ніж на високому рівні, вважає глава УПЦ КП.

Підтримуючи децентралізацію, патріарх Філарет відзначив, що реформа місцевого самоврядування надає людям в регіонах більше прав, фінансів, можливостей, а також і посилює відповідальність. В той же час, відзначив Філарет, повинна бути забезпечена людям гідна заробітна плата, щоб подолати корупцію на побутовому рівні.

Сторони також наголосили на важливості підтримки та розвитку малого і середнього бізнесу як основи економічного зростання України.

На завершення патріарх Філарет вручив гостю пам'ятний подарунок.

Спеціального посланника супроводжувала керівник відділу культури, освіти та національних меншин Посольства Німеччини Андреа Надін Штор.

Теги: