У зустрічі також взяв участь архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

Сторони зустрічі обговорили ряд питань, що складають взаємний інтерес.

Керівники "Правого сектору" розповіли патріарху про діяльність організації та Добровольчого українського корпусу, який 4 роки захищає Україну від російської агресії на Донбасі, а також про співпрацю "Правого сектору" з УПЦ Київського Патріархату у справі захисту волевиявлення православних громад, які прийняли рішення залишити Московський Патріархат та приєднатися до Київського Патріархату.

Глава УПЦ КП відзначив, що зараз, як ніколи, суспільство повинне бути єдиним в захисті української держави. "Росія зброєю Україну захопити не може. І вона намагається збурити українське суспільство зсередини, роз'єднати. Але перед лицем цієї агресії ми всі повинні бути єдиними. Хоч ми і різні політично, але повинні триматись головного - захисту Української Держави", - цитує сайт УПЦ КП патріарха Філарета.

Учасники зустрічі обговорили також моральні виклики й загрози, що постають перед українським суспільством.

За духовну і гуманітарну допомогу бійцям-добровольцям Андрій Стемпіцький вручив патріарху Філарету орден "Солідарності ДУК ПС" І ст.

Патріарх побажав присутнім Божої допомоги у захисті української держави від російської агресії та благословив на добрі справи на благо України.

Теги: