Патріарх Філарет подякував за подарунок й наголосив на необхідності знання власної правдивої історії: «Я дякую за цю чудову книгу, тому що нам треба знати свою правдиву історію. Не ту історію, яку нам нав’язали російські імперіалісти, а знати свою історію і погане, і добре, але правдиву історію. На помилках треба вчитися і не допускати їх, а подвигами – надихатися» – сказав патріарх.

Представники депутатської фракції в ході розмови охарактеризували Церкву Московського Патріархату як точку опори для російської агресії: «Однією із точок опори для російської агресії в Україні є якраз Українська Православна Церква Московського Патріархату» – сказав депутат «Всеукраїнського об’єднання «Свобода», а також запевнили, що якби в Києві не було Московського Патріархату, то на 30-40% ситуація була б менш гострою і набагато менше вдалося б загарбати путінській Росії в Україні, ніж зараз.

Предстоятель зауважив, що Путін намагається всередині України зробити хаос, щоб не було єдності і українці між собою сварилися та протистояли і як наслідок голими руками загарбати, опираючись на Московський Патріархат, бо Церква завжди відігравала важливу роль в будь якій боротьбі. «Якби не було Київського Патріархату, то Путін був би вже в Києві і Україну б підкорив, а якби не було Московського Патріархату, то ніякої війни не було б, тому що Путін би не насмілився нападати на Україну, знаючи, що Церква не підтримає його» – сказав патріарх Філарет.

На завершення зустрічі він побажав присутнім Божої допомоги у захисті української держави від російської агресії та благословив на добрі діла на благо України.

Теги: