До участі у конференції запрошують прийомних батьків, батьків-вихователів та батьків-усиновителів, наставників та усіх, хто працює з дітьми.

«Маємо приємність спостерігати, як в Україні починає активно розвиватися процес деінституалізації, адже найкраще місце для гармонійного розвитку дитини – сім’я. Досвід попередніх років показує, що наставники дітей, прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу і усиновителі спричинили величезні зміни в житті дітей. Тому підтримка таких людей і є метою конференції. Однією з основних на конференції буде доповідь Марека Внука на тему «Шалені підліткові будні» – чому дорослим важко це витримати?», – говорять організатори.

У другій половині дня організатори запрошують наставників до спільної праці  з психологом, поведінковим аналітиком Євгеном Суковським, який виступить з  доповіддю  «Поведінка – не дитина».  Прийомні батьки, батьки-вихователі та батьки-усиновителі матимуть нагоду поспілкуватись та обговорити спільні питання з Мар’яною Єсип, КПТ психотерапевтом у роботі з дітьми, підлітками та дорослими під час представлення теми: «Допоможіть мені полюбити себе, або як за вчинками побачити «Справжню Дитину».

«Але як допомогти дитині правильно? Відповідь на це питання шукатимемо спільно з Надією Кондратюк, координатором програми наставництва під патронатом Уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби, офіційним представником організації Кідсейв, США, під час обговорення теми  «Корпоративне наставництво – партнерство бізнесу та ГО задля цілеспрямованої та корисної допомоги дітям». Мова йтиме про те, як  дитині може допомогти соціально відповідальнй бізнес, яка роль ГО та Церкви в допомозі дитині у  професійній реалізації», – кажуть організатори конференнції.

Напередодні, 23 березня, один зі спікерів львівської конференції Марек Внук проведе у Києві семінар "Всі страхи світу: чого бояться прийомні діти".

Теги: