Богослужіння очолив верховний архієпископ УГКЦ Святослав. Сто двадцять священиків приїхали з Міланської архієпархії в Україну для проведення річних виїзних реколекцій (проводяться в різних місцях і містах)

Під час зустрічі предстоятель УГКЦ поділився історією УГКЦ та історією Патріаршого собору Воскресіння Христового. На зустріч приїхали також отці Київської архієпархії, щоб разом помолитися в соборі зі священиками з Мілана.

“Я приймаю вас у цьому Патріаршому соборі Воскресіння Христового із великоднім привітанням “Христос воскрес!”. Для перших християн Пасха завжди була пов’язана з Євхаристією та Церквою. Адже Церква, як тіло воскреслого Христа, народилася в день Пасхи!” — звернувся урочисто до присутніх, а особливо до гостей храму, глава УГКЦ.

“Тож сьогодні ми зібралися біля цього вівтаря та відслужимо Євхаристію, яка єднає дві Церкви — Міланську Церкву святого Амвросія та Київську Церкву святого Володимира. Окрім цього, уперше в історії храму служитиметься Літургія в амвросіанському обряді. Це дар воскреслого Христа для нас! Ми разом будемо звершувати Пресвяту Євхаристію, яка є знаком найвищого і найбільшого вираження єдності Христової Церкви. Просімо у Христа, аби Він допомагав людям зараз віднаходити мирний шлях до єдності та миру в житті. Просімо, щоб ця Євхаристія перемінила нас на те, що будемо звершувати”, — наголосив духовний лідер греко-католиків України.

Теги: