Участь у заході взяв голова Молодіжної комісії Київської архієпархії УГКЦ протоієрей Віталій Марцинюк. Під час зустрічі о. Віталій представив загальну концепцію праці молодіжних осередків Української Греко-Католицької Церкви. Зокрема, він розповів про діяльність Молодіжної комісії Київської архієпархії. Душпастир наголосив на потребі залучення молодого покоління до активної діяльності в житті місцевих громад задля розвитку усієї України: «Сьогодні нам важливо виховати молодь, яка буде тверезою і свідомою в глобальності своєї місії щодо розбудови Церкви та України. Тому часто організовуємо різні заходи, спрямовані на національно-патріотичне та морально-етичне виховання».

Священик зазначив при цьому, що діти та молодь Київської архієпархії часто беруть участь у літніх таборах в Карпатах або на морі, з яких повертаються з певним позитивним багажем досвіду. Така практика, за його словами, завжди приносить плоди, адже ті діти діляться пережитим позитивом зі своїми однолітками.

Окрім цього, протоієрей розповів про прощу до Вишгородської Богородиці, в якій значну участь бере молодь Києва: «Буде нагода провести цікаво час, що принесе плоди всій Україні», - додав протоієрей.

Теги: