«Рамадан є місяцем, в якому було зіслано Коран — прямий шлях для людей, ясні знамення прямого шляху та розрізнення (істини від омани). Коли для когось із вас настане цей місяць, нехай він постує. А якщо він хворіє або перебуває у дорозі, то нехай постує таку ж кількість днів у інший час. Аллах бажає вам полегшення, а не труднощів; доводьте ж до кінця дні посту і звеличуйте Аллага за те, що Він вказав вам прямий шлях; можливо, ви будете вдячні! «(2: 185), — цитує муфтій Коран.

«Рамадан — це місяць духовного оновлення та очищення, місяць посту, молитви, Священного Корану, жертовності і благодійності. Це місяць терпіння, а терпіння винагороджується Раєм. Пророк Мухаммад (мир йому!) сказав: «Хто постує в Рамадан з вірою і надією, тому будуть прощені його колишні провини», — нагадав шейх Саід.

Звернувся до одновірців зі словами привітань і добрих побажань і глава Всеукраїнської асоціації «Альраід» Сейран Арифов: «Піст для мусульман — час духовного очищення, наближення до Бога й переосмислення життя. Віряни утримуються від їжі, пиття і подружнього співжиття від світанку до заходу сонця. Втім, Творець застерігає: якщо (людина) не припинить брехати й чинити несправедливо — Бог не потребує його відмови від їжі і пиття. Не будемо ж тими, про кого пророк Мухаммад (мир йому і благословення) говорив, що вся їх «нагорода» за піст — тільки голод і спрага, адже вони не змогли втриматися від гріховного. Нехай дозволить Всевишній всім нам пережити цей піст і вийти зі святкової молитви на його закінчення очищеними від гріхів та умиротвореними!».

Також глава «Альраід» у своєму відеозверненні нагадав одновірцям, що в Рамадан вірянин повинен поклонятися Всевишньому, щоб отримати вдоволення і милості, прагнути зробити якомога більше добрих справ: «Протягом місяця Рамадан у стінах ісламських культурних центрів проводитимуться різні заходи — уроки, курси, нагадування, — зазначив Сейран Арифов. — Закликаю всіх мусульман протягом Священного місяця Рамадан якомога більше приділити уваги поклонінню Аллагу (пресвятий Він і великий!), вивченню Корану, вивченню своєї релігії і різним благим справам. Виявляйте терпіння і старанність у цей місяць — і ви будете винагороджені Всевишнім Аллагом (субгана уа Тa’Aля)».

Теги: