Для участі у фестивалі зібралися хореографічні, вокальні та циркові колективи та окремі виконавці у віці від 4 до 24 років, що представляли свої здібності в категоріях «Бейбі» (4–6 років), «Діти» (7–9 років), «Ювенали» (10–13 років), «Юніори» (14–17 років), «Молодь» (18–24 років) та змішана категорія.

Мета конкурсу — допомогти талановитій творчій молоді та сприяти реалізації програм національно-культурного розвитку. Оргкомітет до складу журі запросив відомих артистів, педагогів творчих дисциплін, режисерів, керівників творчих колективів, діячів культури і мистецтва.

Посеред головної площі у ТРЦ поруч з величезним музичним фонтаном було розташовано фестивальну сцену, на яку вийшли й учасники творчого колективу кримськотатарського культурного центру «Кримська родина — Qirim  ailesi». Журі високо оцінило таланти маленьких виконавців «Кримської родини», вручивши колективу нагороду за перше місце.

"Це були чудові виступи талановитих дітей зі всієї України. Ну, а ми дуже щасливі, номер нашого колективу зайняв сьогодні перше місце! Вітаємо наших дітей і дякуємо нашій улюбленій команді хореографів — Гульнарі Савенко, Феріде Еміновій, Ібраіму Закеряєву, Саніє Сейтмустафа-кізі! Вітаємо також всю нашу велику родину — Krymska rodyna. Qırım ailesi!" — пише на своїй сторінці в соцмережі Facebook керівник колективу Аніфе Куртсеітова.

Теги: