Фінальні матчі чемпіонату відбулися на легендарному стадіоні «Сан Сіро» у Мілані в п’ятницю, 25 травня. Іспанська команда здобула перемогу над Італією в боротьбі за 3-тє місце з рахунком 1:0. За титул чемпіона боролися команди України та Хорватії, де перемогу здобули українці. Єдиний гол у ворота суперників забив Василь Михнюк — випускник Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ.

Такий чемпіонат Європи між священиками проводився вперше. Його провела організація «Selecao Internazionali Sacerdoti Calcio». До збірної України увійшли священики УГКЦ та РКЦ і випускники семінарій, які навчаються у Папській колегії святого Йосафата в Римі.

«Звісно, для кожного з нас футбол — це лише хобі. Такі змагання — це щось, що змушує боротися за перемогу, — ділиться своїми враженнями отець В’ячеслав Гриневич. — Тут відчувається важливість командної гри. Для себе я проводжу багато паралелей з християнським життям. Незважаючи на різну обрядовість нашої збірної, упевнений, що кожен відчував себе частиною цієї команди, завдяки чому нам вдалося вибороти перемогу».

«Ну і відчуття, коли ти виходиш на професійний стадіон, домашню арену ФК «Мілан» та «Інтер», який пам’ятає гру Андрія Шевченка та інших відомих футболістів, — це щось, що повернуло мене до дитячих мрій», — додає о. В’ячеслав.

Теги: