Захід проходив у резиденції посла у вузькому колі представників влади та дипломатичного корпусу.

Голова Духовного управління мусульман України шейх Ахмед Тамім коротко розповів про мусульманський піст, який триває в ці дні з нагоди місяця Рамадан, і після заходу сонця запросив усіх до вечері (Іфтару).

"Спілкування між представниками України та Об’єднаних Арабських Еміратів продовжувалось у невимушеній і дружній атмосфері. Зокрема були обговорені питання міжнародного і міжрелігійного співробітництва та діалогу, - пише сайт УПЦ КП. - Митрополит Епіфаній подякував пану Послу за запрошення і передав теплі слова вітань від Святійшого Патріарха Філарета".

Раніше, 23 травня, на запрошення верховного муфтія України, голови Духовного управління мусульман України шейха Ахмеда Таміма викладачі Київської православної богословської академії УПЦ КП свящ. Іван Сидор та свящ. Іван Гищук взяли участь в офіційному заході з нагоди початку місяця Рамадан.

На святкуванні були присутні представники влади, дипломатичного корпусу, релігійних та громадських організацій. Зокрема з вітальним словом виступили віце-прем’єр міністр України Павло Розенко, заступник міністра України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, начальник управління культури, національностей та релігій Ігор Подолянець.

Голова Духовного управління мусульман України шейх Ахмед Тамім виступив з вітальним словом і подякував усім за зустріч. Після цього усі присутні в залі переглянули фільм про життя мусульман в Україні.

Теги: