У Києві розпочинає роботу щорічний міжконфесійний форум «Назустріч змінам - Роль релігії в сьогоднішньому світі"У середу, 25 квітня, в Києві розпочинає роботу щорічний міжконфесійний форум «Назустріч змінам - Роль релігії в сьогоднішньому світі. Віра в умовах демократії і світського суспільства», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на організаторів міжнародного заходу — IHRPEX та Український єврейський комітет.

У Київському міжконфесійному форумі, який відбудеться з ініціативи народного депутата України Олександра Фельдмана 25-26 квітня, візьмуть участь: Патріарх Єрусалимський Теофіллос III, Архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хрізостом II, Лідер Ради мусульман Великобританії доктор Мохаммед Шуджаюдін Шафі, Головний муфтій Духовного управління мусульман Росії Шейх Нафігулла Аширов, Лідер Міжнародного ісламського форуму діалогу проф. Хамід Бін Ахмед Аль-Ріфае, Генеральний секретар Світового конгресу релігій Імам Абдульджаліль Саїд, директор Йорданського центру міжконфесійного співіснування Батько Набіль Хаддад, Директор з міжнародних і міжцерковних зв'язків ПЦ Америки Отець Леонід Кишковський, Почесний президент Міжнародної ради християн і євреїв Давид Розен, Головний Муфтій Польщі і Голова Мусульманського релігійного союзу Томаш Міскіевіч, Президент Білоруського Союзу мусульман Муфтій Абу-Бекір Шабанович, Співголова Ради муфтіїв Росії і Глава Духовного управління мусульман Поволжя Мукаддас Бібарсов, настоятель дацана (Санкт-Петербург, Росія) Бадмаєв Буда Бальжіевіч (Доньєд-лама), Консультант із духовних питань Тибетського культурного та інформаційного центру (Москва, Росія) Високоповажний геше Нгаванг Тукдже, Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Архієпископ Григоріс Буніатян та ін лідери релігійних громад ісламу, іудаїзму, християнства, буддизму та індуїзму.

У Києві розпочинає роботу щорічний міжконфесійний форум «Назустріч змінам - Роль релігії в сьогоднішньому світі"У форумі візьмуть участь також представники українських конфесій. За попередніми даними, УПЦ будуть представляти голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків архієпископ Антоній (Паканич) із співробітниками.

Також для участі у форумі на запрошення депутата Олександра Фельдмана в Україну приїде знаменитий американський репер Shyne. Участь Shyne у форумі, на який зберуться лідери найбільших релігійних громад зі США, Європи, країн СНД та Ізраїлю, стала можливою завдяки закінченню тюремного ув'язнення і завдяки тому, що співак прийняв іудаїзм, докорінно змінивши «гангстерський» спосіб життя.


Shyne став одним з найвідоміших «каторжан» в американському репі, після того, як в 2001 році сів у в'язницю за перестрілку в клубі New York, де він перебував в компанії з J.LO і P.Diddy. У місцях ув'язнення репер став глибоко релігійною людиною, прийняв іудаїзм і змінив своє ім'я Джамал (SHYNE) Барроу на Мозес Майкл Леві. У 2009 році Shyne був звільнений з в'язниці і протягом двох з половиною років перебував під посиленим наглядом поліції.

У Києві розпочинає роботу щорічний міжконфесійний форум «Назустріч змінам - Роль релігії в сьогоднішньому світі"Як повідомляється, зараз зірка гангстерського репу (на фото) веде скромний хасидський спосіб життя, проживає в Ізраїлі, багато часу присвячує релігійній освіті і виконує пісні релігійного змісту.

Дводенний міжконфесійний Форум відбуватиметься у приміщенні Grand Ballroom готелі «Інтерконтіненталь» (вул. В. Житомирська, 2-а).

Нагадаємо, президент Українського єврейського комітету Олександр Фельдман тісно співпарцює з Українською Православною Церквою (Московський Патріархат). Минулого року глава УПЦ митрополит Володимир взяв участь у Київському міжконфесійному форумі. У той же час лідери біляцерковних організацій (Валентин Лукияник, Юрій Егоров, Ігор Друзь та ін.) торік влаштували кампанію проти участі УПЦ в "екуменічному шабаші" і піддали шельмуванню Олександра Фельдмана на сторінках "Русской народной линии".

Теги: