Religion.in.ua > Україна > Глава УГКЦ: «Приклад святого Миколая показує, що найпотужнішу революцію можна зробити тільки любов’ю»

Глава УГКЦ: «Приклад святого Миколая показує, що найпотужнішу революцію можна зробити тільки любов’ю»


20 12 2013
Тільки любов’ю можна зробити найпотужнішу революцію – революцію любові. Таке переконання висловив глава Української Греко-Католицької Церкви блаженніший Святослав (Шевчук) у проповіді під час богослужіння в монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини у Львові з нагоди дня Святого Миколая, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.
Глава УГКЦ: «Приклад святого Миколая показує, що найпотужнішу революцію можна зробити тільки любов’ю»Тільки любов’ю можна зробити найпотужнішу революцію – революцію любові. Таке переконання висловив глава Української Греко-Католицької Церкви блаженніший Святослав (Шевчук) у проповіді під час богослужіння в монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини у Львові з нагоди дня Святого Миколая, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Говорячи про Божу любов, проповідник зауважив, що годі краще пояснити навіть маленькій дитині, ким є Господь Бог, як розказавши історію про святого Миколая.

Саме ім’я Миколай, нагадав Предстоятель УГКЦ, означає «переможець», той, хто любов’ю перемагає ворогів. «Ми б нічого не знали правдивого в житті про Бога, якби Він нас не любив, – сказав архиєрей. – І в отій безмежній, незбагненній для нас любові є ключ до розуміння того, ким є Бог. Бог є Любов».

«Святий отець Миколай, – також нагадав глава УГКЦ, – найкраще свідчив Божу любов. Будучи священиком, єпископом, він розумів, що його покликанням є любити своїх людей, бути завжди з ними».

На думку блаженнішого Святослава, ми сьогодні переживаємо особливий період в історії нашого народу. «Можливо, сьогодні на нас дивляться християни всього світу. Адже в ситій Європі за якусь вигоду, може, хтось би й вийшов на демонстрації, але стояти місяць на морозі за те, щоб посвідчити справжні, вічні вартості, гадаю, мало хто здатний».

Саме любов’ю, за його словами, перші християни зробили революцію в Римській імперії. Заклали фундамент для європейської цивілізації, яка будувалася на благовісті про Божу любов.

«Лише ділячись цією любов’ю, ми зможемо побудувати справжнє демократичне суспільство, бо його фундаментом є любов людини до людини, а відтак – людини до Бога. І сьогодні, у цей дуже непростий історичний момент, у цьому храмі, який посвячено нашому отцю Миколаєві, тендітна сестра Миколая нам дає урок Божої любові. Вона своїм жестом, який ми сьогодні бачили, пожертвувала своє життя на службу Богові аж до смерті, склавши вічні обіти в Згромадженні сестер Пресвятої родини», – сказав Предстоятель і також привітав сестру Миколаю з прийняттям вічних обітів.





Повернутися назад