Religion.in.ua > Україна > Глава УГКЦ закликає людей критично мислити, щоб не загубитися в гібридній війні

Глава УГКЦ закликає людей критично мислити, щоб не загубитися в гібридній війні


10 01 2017
Верховний архієпископ Святослав, глава Української Греко-Католицької Церкви, у традиційному різдвяному інтерв’ю для «5 каналу» закликав слухачів бути критичними, оскільки здатність людини критично мислити є однією з сил самозахисту перед різного роду неправдами, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.
Глава УГКЦ закликає людей критично мислити, щоб не загубитися в гібридній війніВерховний архієпископ Святослав, глава Української Греко-Католицької Церкви, у традиційному різдвяному інтерв’ю для «5 каналу» закликав слухачів бути критичними, оскільки здатність людини критично мислити є однією з сил самозахисту перед різного роду неправдами, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Говорячи про те, як не загубитися християнам у час інформаційних, гібридних війн, Святослав зауважив, що такі війни не є винаходом нашого часу. «У книгах Священного Писання Ісус Христос каже: стережіться лжепророків, які є вовками в овечій шкурі... Тому закликаю всіх наших слухачів бути критичними. Цю критичність ми ще називаємо сумлінням, щоб воно було дієвим, правильним: потрібно у своєму серці бачити еталон Правди, яким є Боже Слово, Ісус Христос. І тільки благодать Духа Святого дасть нам можливість відрізняти правду від неправди», – вважає глава Церкви.

«Не будьте легковірними і маловірними», – закликав він.

Глава УГКЦ із прикрістю відзначив, що спокуса популізму стосується і деяких релігійних діячів. «Часто ті чи ті релігійні діячі, аби сподобатися публіці, не відважуються говорити правду, а кажуть те, що підвищує їхній рейтинг, робить їх популярними... Нам насамперед треба вміти у світлі Божественної благодаті відчувати і обирати правду», – сказав духовний лідер греко-католиків.

«Повірте мені, – додав глава УГКЦ на завершення, – наш народ відчуває, хто маніпулює почуттями людей, а хто здатний сказати навіть гірку, прикру правду. Я вірю, що за правдою є майбутнє».





Повернутися назад