Religion.in.ua > Україна > «Укрхаляль» провела моніторинг ресторанів Києва на предмет їх відповідности стандарту «халяль»
«Укрхаляль» провела моніторинг ресторанів Києва на предмет їх відповідности стандарту «халяль»26 11 2021 |
Українська асоціація халяль-індустрії «Укрхаляль» вирішила провести моніторинг столичних ресторанних закладів, що позиціюють себе як халяльні. Потреба дотримання норм халялю (релігійних приписів щодо дозволености чогось з погляду ісламу) — важлива частина життя мусульман. Найчастіше халяль асоціюють з харчовими продуктами, що їм можна вживати вірним, але поняття торкається різних сфер життя: ведення бізнесу, відпочинку, поведінки в суспільстві, одягу тощо, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.in.ua. Українська асоціація халяль-індустрії «Укрхаляль» звернулася до експертів зі стандартизації халялю, й вони опитали кожен такий заклад, зробивши свої висновки. Таким чином з’ясувалося, що тільки 20 % опитаних закладів справді можуть вважатися халяльними та претендувати на сертифікацію «халяль», згідно з відповідними стандартами. 55 % закладів пропонують відвідувачам м’ясні продукти-халяль, але в меню також є алкоголь або страви зі свинини. Повернутися назад |