В Україні відзначається День молитви за сиріт10 листопада релігійні громади країни візьмуть активну участь у Всеукраїнському Дні молитви за сиріт. Зокрема, за ініціативи та підтримки Київської обласної державної адміністрації керівникам усіх християнських Церков, що діють у Київській області, надіслано лист з пропозицією провести молебень за сиріт, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт події.

На думку високопосадовців, спільна молитва віруючих та їхні практичні справи у служінні дітям-сиротам є головною передумовою того, що Україна стане країною без сиріт.

З цього приводу Предстоятель УПЦ митрополит Київський і всієї України Володимир зустрівся 11 жовтня з Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком. Дитячий омбудсмен звернувся з проханням до глави УПЦ благословити 10 листопада, у Всесвітній день молитви за сиріт, звершити у всіх єпархіях Української Православної Церкви богослужіння за здоров’я дітей-сиріт і за тих людей, котрі звершують богоугодну справу – виховують у своїх сім’ях дітей-сиріт, інформує сайт УПЦ.

У неділю, 10 листопада, вперше у Києво-Печерській лаврі відбудеться особливе богослужіння, в якому візьмуть участь діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, що виховуються в інтернатах і дитячих будинках, а також відомі державні та громадські діячі, політики та благодійники. Разом із дітьми вони звернуться до Бога з молитвами про порятунок усіх дітей-сиріт, аби Він захистив і благословив їх щасливим майбутнім.

З благословення митрополита Володимира богослужіння з молитвами за знедолених дітей і за людей, які приймають сиріт і виховують їх у своїх сім’ях, звершуватимуться в усіх храмах УПЦ. З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта в цей день у луцькому Палаці культури відбудеться благодійний концерт, на якому вшанують родини, котрі виховують прийомних дітей. У соціальних акціях єпархії з нагоди Всесвітнього дня молитви за сиріт візьме участь Уповноважений з прав дитини при Президентові України. На

У цей день не лише православні, але й віруючі інших християнських конфесій проведуть багато заходів, присвячених Дню молитви за сиріт. Зокрема, відгукнувшись на лист уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка, глава УГКЦ Святослав (Шевчук) закликав священиків у всіх єпархіях та екзархатах УГКЦ помолитися за «дітей, які очікують на родину, і за тих батьків, котрі бажають взяти під опіку дітей».

У різних конфесіях України відбудуться богослужіння з заступницькими молитвами за сиріт і благодійні концерти. Віруючі відвідуватимуть дітей у дитячих спец закладах або братимуть їх на певний час у свої сім’ї. Як зазначають ініціатори «Всеукраїнського Дня молитви за сиріт», до його проведення може долучитись кожен бажаючий, відвідавши у цей день богослужіння у своїй Церкві чи помолившись у себе вдома.

Нагадаємо, що в цьому році дитячий омбудсмен і лідер "України без сиріт" закликали "християнізувати" дитяче правосуддя. Також діяльність Уповноваженого з прав дитини знайшла підтримку в Православній Церкві.

Теги: