15 квітня в Києві храм святого Олександра відкрив свої двері для «Паломників довіри», це паломництво вбирає в себе з'їзд молоді з цілого світу у намірі миру. Спільнота має центр у французькому містечку Тезе, звідти і назва спільноти «Тезе». Приїхало близько 250 осіб із різних країн світу, зокрема з Італії, Німеччини, Франції, Угорщини, Польщі, Росії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Кmc.in.ua.

Протягом 15-19 квітня міжнародна зустріч екуменічної громади Тезе відбувається в Україні. У перші дні візиту молодь перебувала у Києві.

Паломники разом із лідером спільноти Taize братом Алоїсом вже мали спільну молитву з піснями Тезе в римо-католицькому храмі святого Олександра, відвідали Києво-Печерську лавру та Свято-Троїцький Іонинський монастир УПЦ (МП). В четвер, 16 квітня молоді люди мали зустріч, під час якої молилися у пам'ять жертв на Майдані та слухали свідчення учасників тих подій.  

Також паломники зустрілися з філософом і видавцем Костянтином Сіговим у Києво-Могилянській академії.
 
Молитва у храмі святого Олександра розпочалася з вітального слова настоятеля отця Віталія Безшкурого, він згадав про апостолів, як їм було добре з Ісусом на горі Тавор, і побажав нам такого ж блаженства перебування в молитві. Далі кілька представників різних країн виголосили подяку, в усіх виступах не оминули тему війни в Україні, висловлювали скорботу за загиблими. Хто був вперше, говорили про речі, які їх найбільше вразили, це когось наші пісні, когось кухня, когось просто наші щирі люди. Після цього почалася молитва псалмів. В середині прозвучала молитва вірних на різних мовах під час котрої головним проханням було прохання миру.
 
Завершилася молитва, скерованим словом очільника спільноти «Тезе» брата Алоїза до України, він також часто говорив про Україну, обіцяв про посилену молитву.

Програма для паломників на 17-18 квітня: 

П’ятниця, 17 квітня:

подорож до села Лишня (храм УПЦ)
Літургія, cпілкування, відвідування, прогулянка до джерел

18.00: вечірнє богослужіння та молитва з піснями Тезе у Патріаршому соборі Воскресіння Господнього (УГКЦ)

Субота, 18 квітня:

Екскурсія до Софіївського собору

Відвідування групами
- Відвідування біженців
- Відвідування поранених солдатів
- Відвідування сестер матері Терези, які дбають про бездомних людей
- Відвідування Київської духовної академії у лаврі
- Відвідування лютеранської церкви св.Катерини
- Відвідування кардинала Любомира Гузара

16.00: зустріч та вечірнє богослужіння у Преображенському соборі (УПЦ)

(Потяг до Львова)

Неділя, 19 квітня:

(Приїзд до Львова)

Прийом у приймаючих сім’ях
Ранкова служба у парафіях

15.00 молитва з піснями Тезе у церкві Преображення Господнього (УГКЦ)

Від’їзд учасників зі Львова

Теги: