За даними TNS MMI, серед віруючих людей 60% — це прихильники Київського Патріархату, 24% відносять себе до Московського Патріархату.

В цілому, частка прихильників як Київського, так і Московського Патріархатів трохи збільшилася за останній рік.

Нове дослідження: в Україні 60% прихильників УПЦ КП та 24% УПЦ (МП)

З точки зору психографічного профілю, прихильникам УПЦ КП більш притаманні риси соціальної відповідальності і новаторства, що означає енергійність, відкритість до нового і орієнтацію на сім’ю, домашній затишок. У той же час прихильники УПЦ МП більш схильні до консерватизму та індивідуалізму. Це — більш обережні люди старих звичок і традицій, найчастіше соціально неактивні.

Нове дослідження: в Україні 60% прихильників УПЦ КП та 24% УПЦ (МП)

Відносно регіонального поділу, то у всіх регіонах частка православних, які відносять себе до Київського Патріархату значно вище, ніж до Московського. Найбільш високі показники у Московського Патріархату на Півдні України — 36%.

Нове дослідження: в Україні 60% прихильників УПЦ КП та 24% УПЦ (МП)

Дослідження було проведене серед українців віком 12 – 65 років, в містах з населенням 50 000 і вище (крім Автономної Республіки Крим). Вибірка налічує 5000 респондентів у 2013-2015 роках і 3500 – у 2016 році.

Компанія ТОВ «Тейлор Нельсон Софрез Україна» (TNS в Україні) позиціонує себе як представника світового лідера в галузі маркетингових досліджень – компанії TNS.

Нагадаємо, що соціологічною службою Центру Разумкова раніше також підтверджувалося: кількість прихильників Московського Патріархату в Україні впала до 15%.

Теги: