Religion.in.ua > Україна > Можна їсти навіть за годину до сповіді та святого причастя, повідомив священик УГКЦ

Можна їсти навіть за годину до сповіді та святого причастя, повідомив священик УГКЦ


21 06 2011
Католицька церква вже не так строго ставиться до посту, пише Газета.ua. Парох львівської української греко-католицької церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Орест Фредина в інтерв'ю виданню розповів про споживання їжи та інтимне життя під час посту.

Можна їсти навіть за годину до сповіді та святого причастя, повідомив священик УГКЦКатолицька церква вже не так строго ставиться до посту, пише Газета.ua. Парох львівської української греко-католицької церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Орест Фредина в інтерв'ю виданню розповів про споживання їжи та інтимне життя під час посту.

— Церква ніколи не дивилася на піст, як на період, коли не треба їсти, - наголосив священик УГКЦ. - Люди почали його так сприймати в радянські часи, коли віддалилися від світла. Можна їсти навіть за годину до сповіді та святого причастя. Покликання посту полягає в подяці Господу за те все, що ми отримуємо. У цей період маємо знайти час на молитву. Але обжорство і пияцтво — це гріх. Церква дозволяє і музику в піст слухати. Та не можна брати участь у гучних забавах, дискотеках, танцях. Узагалі, всі речі у світі людина може використати собі на спасення або на погибель. Телебачення, газети, інтернет можуть бути хорошим джерелом інформації. Але часто з них ллються хитрі схеми, щоб нас поневолити. Багато молодих людей мають комп'ютерну залежність. Замість того, щоб жити, сидять у світі фантазій. У всьому потрібно знати  розумну міру.

Також священик повідомив, що інтимне життя — це великий дар від Бога. "Завдяки йому люди теж виражають свою любов. Тому у світлій тайні подружнього життя воно ніколи не є гріхом". Разом з тим контрацепцію священик назвав гріхом. "Апостол Павло вчить, коли люди за взаємною згодою хочуть себе стримувати, можна вираховувати періоди плідності й неплідності. Чоловіки і жінки, які так роблять, розуміють усю таїнству подружжя".






Повернутися назад