У Дніпрі митрополит УПЦ благословив початок робіт з будівництва метрополітену23 лютого митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, ієрарх УПЦ (МП), благословив початок робіт із завершення будівництва першої черги Дніпровського метрополітену, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

На запрошення працівників будівельних компаній «Київметробуд» та «Дніпрометробуд» владика Іриней звершив молебень та окропив будівельний майданчик у районі Центрального універмагу міста. Він помолився за мир в Україні та закликав на усіх працівників Боже благословення.

На молебні були присутні працівники тунельних загонів та інженер Анатолій Штандарін.

По завершенню молитви митрополит Іриней відвідав ще три будівельні майданчики у місцях виходу шахт на поверхню, де також прочитав молитву на початок доброї справи, окропив територію та обладнання святою водою.

Будівництво метро у Дніпрі планують завершити протягом п’яти років, при цьому гірничо-будівельні роботи мають завершитись через три роки.  Вони розпочнуться одночасно на усіх майбутніх станціях: «Театральна», «Центральна» та «Історичний музей».

Теги: