Присутні єпископи та досвідчені державні управлінці поділилися досвідом та натхненням для спільної діяльності на розбудову України. «Пам’ятайте, що людина на державній службі без Бога в серці – потенційний злочинець. Тому найпершим пріоритетом майте свої стосунки з Господом. Тоді й в державних справах матимете успіх,» – напучував присутніх Михайло Паночко, старший єпископ УЦХВЄ.

Анатолій Козачок у семінарі про біблійне розуміння влади на історичних прикладах показував важливість Біблії для політиків та держав «Пам’ятаймо Чарльза Сперджена, який бачив і порівнював долі Франції та Британії. «Там, де Біблію можуть прочитати всі, жоден деспот не зможе правити спокійно. Англія зобов’язана своєю свободою Біблії», – підкреслював він.

Учасники зустрічі обговорили запропонований план спільної діяльності на наступний рік, запланували наступні зустрічі та отримали «домашнє завдання» щодо місцевих заходів в областях.

«Як організатори, ми раді такій добрій реакції на запрошення. Волинь та Рівненщина, Одещина та Чернеччина, Київщина та Житомирщина делегували десятки представників. Учасники з Вінниччини, Дніпропетровщини та Львівщини планують захопити з собою більше колег наступного разу. Це високий старт у спільній справі через обмін досвідом, напрацювання нових ідей та інструментів і духовну підтримку від священнослужителів» – підсумовує Юрій Кулакевич, директор Департаменту зовнішніх та міжнародних зв’язків УЦХВЄ.

Теги: