Посла України при Апостольській Столиці Тетяну Іжевську 23 квітня нагородили «Великим Хрестом Ордену Папи Пія ІХ» з присвоєнням титулу «Дами Великого Хреста Ордену Пія ІХ».
Цей орден є однією з найвищих папських відзнак та засвідчує високу повагу Папи Римського до держави, яку представляє Посол, а також особистий внесок та заслуги представника цієї держави.


Довідково:

Посол України у Ватикані отримала папський орден
Орден Пія ІХ (відомий також як Орден спокою) – папський орден для рицарів, заснований 17 червня 1847 року Папою Пієм ІХ.

Він має п’ять ступенів:

Рицар Комірця: отримує золотий ланцюг, оздоблений Папською тіарою та двома голубами, а також значок, що прикріплюється на грудях ліворуч. Це найавторитетніша Папська ознака, вручається лідерам держав.

Рицар Великої стрічки:  йому вдягають широку темно-синю срібну стрічку (тасьму) , облямовану червоним, яка обгортає нагороджене з лівого плеча до правої сторони грудей, де прикріплюється орденська зірка на розетці, а на грудях – великий прикрашений діамантами орден. Зазвичай цей орденський ступінь отримають посли, акредитовані при Святому престолі.

Командори з відзнакою: на додаток до орденської зірки отримують значок скромнішого дизайну, ніж той, що мають на грудях Рицарі Великої стрічки.

Командори: відзнаку носять на шиї.

Рицарі: мають носити орденську зірку на грудях.

Теги: