СБУ вивчає долі репресованих священників
СБУ продовжує роботу із пошуку і встановлення долі священників, репресованих за часів радянської влади. Щоб повернути миру імена загиблих священнослужителів, наразі переглянуто матеріали двадцяти кримінальних справ. Про це 13 травня повідомив прес-центр Служби безпеки України.
У повідомленні прес-центру також згадується, що 24 квітня відбулась зустріч начальника УСБ України у Вінницькій області Юрія Артюхова із архиєпископом Тульчинським і Брацлавським УПЦ Іонафаном. Під час цієї зустрічі священнослужителям повернуто вилучену у 1937 році з церкви села Підлісівка Ямпільського району релігійну святиню – «антимінс» - освячений архиєреєм шовковий плат із зображенням на ньому «положения Иисуса Христа во гроб», який служить для проведення церковних відправ.
У кожної церкви є свій антимінс, без нього будь-яке богослужіння просто неможливе. Цей предмет культу, який понад 60 років перебував у одній з архівних справ, повернуто церкві. Символічним є те, що використовувати для богослужінь саме цей антимінс почали у 1909 році, тобто нині цій церковній реліквії виповнюється 100 років.

Теги: