У Львові презентовано книгу Ніколи Етеровича "Дорогами України"
Генеральний секретар синоду єпископів архиєпископ Нікола Етерович 19 травня взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції “Слово Боже в житті та місії УГКЦ”, яка триватиме два дні, 19-20 травня 2009 р., у Львівській духовній семінарії Святого Духу. Організаторами конференції виступили Патріарша катехитична комісія УГКЦ та Катехитично-педагогічний інститут Українського католицького університету.
Україна стала першою серед країн, до якої прибув архиєпископ Етерович, щоб поділитися досвідом та втілити у життя рішення ХІІ Звичайної загальної асамблеї синоду єпископів, що проходила у Ватикані 5-26 жовтня 2008 року під гаслом: "Боже Слово в житті та місії Церкви".
Метою конференції в Україні є усвідомлення важливості Святого Писання у місії Церкви у світлі вчення Синоду Єпископів та розроблення дій і шляхів втілення в життя Біблійного апостоляту в УГКЦ.
У рамках візиту заплановано презентацію книги архиєпископа Ніколи Етеровича «Дорогами України» та офіційного видання Нового Завіту з псалмами та коментарем Єрусалимської Біблії.

«Книга Новий Заповіту з Псалмами та коментарем Єрусалимської Біблії є найбільш довгоочікуваною книгою. Єрусалимська Біблія — найбільша Біблія у світі. Це видання буде дуже корисним для біблійних гуртків, катехитів, адже там є примітки, коли Боже Слово пояснюється Божим Словом. Видання дає змогу почути Боже Слово рідною мовою», — зазначила під час брифінгу 19 травня сестра Луїза Цюпа, голова Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ.
Як інформує прес-служба Львівської міської ради, посилаючись на коментар прес-секретаря Львівської архиєпархії УГКЦ о. Павла Дроздяка, права на Єрусалимську Біблію має французьке видавництво «Серв». «Ми отримали офіційне підтвердження, що можемо працювати з цією Біблією, перекладати її. Чим цікава ця книга? Там глибокі коментарі Святого Письма від святіших отців. Специфіка Єрусалимської Біблії полягає у тому, що у ній поєднано найновіші результати наукових досліджень Святого Письма з вірою», — зазначив о. Павло.

Теги: