Випускники Тернопільскої семінарії ім. патріарха Йосифа отримали дипломи Цьогорічне свято вручення дипломів випускникам Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа пройшло  в Марійському духовному центрі «Зарваниця».
 З цієї нагоди у соборі Зарваницької Матері Божої була відслужена архиєрейська божественна літургія, яку очолив владика Василь (Семенюк), єпарх Тернопільсько-Зборівський.
У проповіді, зверненій до випускників, владика Василій, наголосивши на великій гідності та відповідальності священика, закликав виявляти набожність до Пресвятої Богородиці.
«Щоб, коли ви станете священиками, – ви були готовими піти скрізь, де тільки Церква потребує: чи на Зелений Мис, чи в Сибір, чи в Казахстан, чи на Одещину, чи у Крим, чи в Португалію, чи в Італію, куди доля закинула наших заробітчан», - сказав у напутньому слові архієрей.
На завершення владика звернувся до студентів словами митрополита Андрея Шептицького: «Бажаю, щоб ви зуміли трудитись як апостоли, зносити всякого роду переслідування, наклепи, труднощі, жити лише для одної мети: щоб людей до Бога навертати, відректися себе самих, не дбати про власну вигоду, ані про здоров’я, ані про життя. Таких треба нам людей, які відреклися самих себе, взяли хрест Христовий собі на рамена і рішилися жити таким життям, яким жив Христос, яким жили апостоли, і готові були вмирати такою смертю, якою помер Христос і якою вмерли апостоли. Бо наш народ заслуговує на нашу любов і самопосвяту.»

Фото gazeta.lviv.ua

Теги: