Президент України Віктор Ющенко 31 березня 2009 року виступив із щорічним посланням до Верховної Ради України. Як повідомляє Інститут релігійної свободи, характеризуючи розвиток української держави, Віктор Ющенко заявив: "Ми утверджуємося як єдина нація. Єдина українська нація з виразним характером, культурою і мовою, традицією, історією, що народжені нашою землею. І, водночас - як єдина політична нація, що твориться без поділу на погляди, віру, слово чи походження"
Також Президент України наголосив на важливості утворення в Україні єдиної помісної української церкви, зазначивши, що "Ми всі, попри політичні погляди, і якщо щирі перед Богом і Україною, усвідомлюємо вагу створення єдиної помісної української церкви". Продовжуючи цю тезу, Віктор Ющенко зауважив: "Це промовляє нація. Це промовляє наша гідність. Ми вчимося бути нацією - відкрито, йдучи за сумлінням, незважаючи на чуже невдоволення, відкриваючи себе перед собою - нехай складно, нехай боляче, але цей біль - живий і здоровий, бо наш дух і тіло отримали шанс одужати." 

Крім цього, у своєму посланні до Парламенту Віктор Ющенко серед своїх пріоритетів відзначив "здорове суспільство, яке сповідує живі, моральні, сімейні цінності".

Теги: