У Канаді відбулася міжнародна конференція з питань тюремного служінняМіжнародна конференція з питань тюремного служіння проходила з 27 червня по 3 липня у м. Торонто (Канада). Конференцію організувала Міжнародна асоціація тюремного служіння, яка зібрала близько 850 представників громадських і релігійних християнських організацій, тюремних капеланів, волонтерів, представників тюремних адміністрацій та міністерств юстиції більш ніж з 125 країн світу і має своє представництво в ООН, повідомляє сайт УПЦ.

На конференції відбувалися семінари і засідання регіональних груп з питань опіки над дітьми засуджених, які не мають можливості бачитися з батьками протягом багатьох років, з питань організації реабілітиційних центрів для колишніх засуджених, а також з менторських (наставницьких) програм. На засіданні європейської регіональної групи асоціації тюремного служіння було обрано голову Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» священика УПЦ (МП) Віктора Яценка заступником голови європейської регіональної групи МАТС.

У рамках цієї міжнародної конференції проходило третє зібрання православної місії тюремного служіння, в якому взяли участь православні тюремні священики з Північної і Центральної Америки. Православне духовенство представлене епископами і священиками з Православної Церкви в Амереці, Руської Православної Церкви (Закордоном), православних парафій в США під омофором Патріарха Московського і всієї Русі, з Антіохійської Православної Церкви, а також православне духовенство з Росії, Білорусі, Румунії, Болгарії, Греції, Угорщини. Для учасників конференції було запропоновано семінар на тему «Служіння присутністю» (Ministry of presence) викладача Свято-Тихоновської духовної семінарії в Пенсільванії протоієрея Джона Ковальчика, який розповів про свій 22-річний досвід пастирського піклування про засуджених.

На зібранні було розглянуто особливості православної пастирської роботи в місцях позбавлення волі – сповіді і причастя, також була надана можливість ознайомитися з роботою провославної місії імені святителя Іоанна Милостивого в Торонто, яка опікується безпритульними і колишніми засудженими і щодня годує близько 200 малозабезпечених людей різних національностей і віросповідань.

Теги: