Експерт з вищої богословської освіти, працівник ватиканської Конгрегації католицької освітисвященик Фрідріх Бечіна зазначив на щорічній зустрічі "Європейського Товариства католицької теології" зростаючий інтерес до теологічної освіти в різних країнах світу. Згідно досліджень, попит на наукову теологію в університетах різних країн світу останнім часом підвищується, пише Католицький оглядач.

За його словами, мова йде саме про "церковну і конфесійно обумовлену освіту", оскільки вона має чітко визначену концепцію розвитку науки, догматичні рамки досліджень тут чітко визначені. За словами  Фрідріха Бечіне, теологія також розглядається як "коригуюча" дисципліна для інших наук. Мова йде про "взаємне очищення віри і розуму", процитував Бечіна слова Папи Бенедикта XVI.

Фрідріх Бечіна, який також входить до складу Комітету з питань вищої освіти при Раді Європи, має уявлення про європейську політику в галузі вищої освіти. Попит на теологічну освіту, за словами експерта, закріплюється ще й потребою на фахівців-теологів на найвищому політичному рівні, наприклад, на рівні Ради Європи.

Теги: