Глава католицького єпископату США: євреї з католиками повинні об'єднатися проти ісламського фанатизмуГлава Конференції єпископів США, Архиєпископ Тімоті Долан прийняв участь в конгресі "Anti-Defamation League», історичної міжнародної організації, яка виступає проти антисемітизму. У своїй промові в процесі роботи форуму єрарх зазначив, що "католики і євреї можуть краще використовувати прогрес, досягнутий у відносинах за останні 50-ть років, коли об'єднають свої сили і зусилля для сприянні релігійній свободі, захисту прав емігрантів, борючись разом проти загроз релігійного фанатизму ", повідомляє Сatholicnews.

Інформаційне агентство "CNS" підкреслило, що, говорячи про нинішні стосунки між євреями і католиками, Архиєпископ нью-йоркський згадав документ Другого Ватиканського Собору "Nostra Aetate", який відкрив шлях для історичних візитів в синагогу і в Ізраїль Римських первосвящеників: бл. Івана Павла II і Бенедикта ХVI аж до зустрічей в Асижі, ініціативи, які здавались неймовірними 50-ть років тому. "Від часів Другого Ватиканського Собору католики і євреї розробили нові методи співпраці", - сказав єрарх.

Глава американського єпископату наголосив також на необхідності більш тісної співпраці між двома спільнотами з метою вирішення нових викликів. "Найбільшою загрозою, яка повинна об'єднати євреїв з католиками є ісламський фанатизм. Щоб захистити свої релігійні права обидві громади повинні шукати діалогу з ісламськими поміркованими лідерами", - сказав Архиєпископ Долан.

Єрарх також закликав захищати права емігрантів. Архиєпископ Долан нагадав, що "євреї і католики часто прибували в США як емігранти, які втекли від релігійних переслідувань з країн свого походження".

Теги: