26-28 січня в Женеві проходить зустріч Спільного комітету Конференції Європейських Церков та Ради єпископських конференцій Європи. У центрі уваги учасників заходу тема "Нові виклики для свідоцтва Церков в Європі". Крім численних єрархів та релігійних діячів у форумі беруть участь відомі європейські експерти в галузі демографічних, політичних та економічних проблем, які обмірковуватимуть ці виклики в культурному і духовному контексті, пише Католицький оглядач.

Учасники дискусії спробують знайти богословські і практичні відповіді на теперішню ситуацію в світлі свого досвіду і компетенцій. У ході форуму будуть також обговорюватися проблеми циган і перспективи розвитку діалогу з мусульманами.

27 січня учасники заходу зустрінуться в Архиєпископом Сильвано Томмазо, постійним спостерігачем Святого Престолу при ООН в Женеві.

Конференція Європейських Церков була заснована в 1959 р. і на сьогоднішній день об'єднує 120 релігійних громад різних християнських конфесій і напрямків. Рада єпископських конференцій Європи - міжнародний, європейський орган, який реалізує пастирські програми Церкви разом з Апостольською Столицею. Вона була створена в 1971 р. Головою Ради є кардинал Петер Ердо.

Теги: