Вручено премії за зміцнення єдності православних народівУ храмі Христа Спасителя патріарх Московський і всієї Русі Кирило вручив премії "За видатну діяльність у зміцненні єдності православних народів".

Нагороду отримали президент федерації Дмитро Мєдвєдєв, сербський режисер Емір Кустуріца, вірменський патріарх Гарегін Другий, і Свято-Володимирська семінарія Російської православної церкви за кордоном.

Як зазначено в рішенні опікунської ради, главі російської держави премія присуджена "за плідний розвиток державно-церковних відносин в сучасній Росії, вдосконалення міжконфесійного діалогу".

Мєдвєдєв повідомив, що має намір перерахувати грошовий зміст премії - декілька десятків тисяч доларів - до Благодійного фонду відновлення Воскресенського Ново-Єрусалимського монастиря і низки шкіл-інтернатів.

Цього року нагорода вручається в десятий раз. З минулого року вона носить ім'я Патріарха Алексія II, який став ініціатором її створення.

Теги: храм Христа Спасителя, патріарх Кирило, вручення премій, Дмитро Мєдвєдєв, Емір Кустуріца, Гарегін Другий, Патріарх Алексій II