Путін: Росія перемогла б Гітлера і без України, "тому що ми країна переможців"Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якщо б Україна не входила до складу Радянського Союзу.

Про це Путін сказав під час спілкування з росіянами в прямому ефірі, передає ЛігаНовини.

"Тепер з приводу наших відносин з Україною. Я дозволю з вами не погодитися, коли ви зараз сказали, що якби ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно перемогли б, тому що ми країна переможців", - заявив він, заперечуючи керівнику московського мотоклубу "Ночные волки" Олександру Залдостанову, який висловив думку, що Росія і Україна навряд чи перемогли у Великій вітчизняній війні, якби були різними державами.

За словами Путіна, статистика часів Другої світової війни свідчить, що найбільших втрат зазнала саме РРФСР – більше 70%.

"Це означає, що війна виграна, не хочу нікого кривдити, за рахунок індустріальних ресурсів РФ. Це історичний факт, це все в документах", - сказав він.

Ну думку Путіна, це зовсім не зменшує значення у спільній перемозі республік колишнього Радянського Союзу. "Саме тому здравомислящіє люди, державні діячі країни ніколи не допускали навіть думки про розділ і розділення єдиних складових як Росія, Білорусія, Україна", - закінчив прем'єр-міністр РФ.

Теги: