РПЦ і УПЦ бажають спільно з Радою Європи та ЮНІСЕФ боротися з насильством щодо дітей6 і 7 червня представник Руської Православної Церкви при Раді Європи ігумен Филип (Рябих) та секретар Відділу зовнішніх церковних зв'язків Української Православної Церкви (Московський Патріархат) протоієрей Миколай Данилевич зустрілися із заступником генерального директора Департаменту ООН та інших міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України В. Христичем і директором Департаменту зв'язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва МЗС України В. Яценківським.

Священнослужителі побажали українській державі успішного головування в Комітеті міністрів Ради Європи (КМРЄ), яке розпочалося в травні і закінчиться в листопаді поточного року. Вони висловили впевненість, що діяльність України на цій посаді зміцнить позиції країни в якості шанованої і впливової в Європі, повідомляє сайт УПЦ (МП).

Серед пріоритетів головування України в КМРЄ заявлені права дитини, права людини, верховенство закону, розвиток місцевого самоуправління. У ході обох зустрічей обговорювались перспективи взаємодії Церкви і Міністерства з різних питань, зокрема, міжкультурного та міжрелігійного діалогу, прав людини, цінностей сім'ї та християнської ідентичності. На зустрічах також йшлося про підтримку української діаспори в Страсбурзі.

Також 7 червня в будівлі Дитячого фонду ООН м. Києва відбулася зустріч вищеозначених представників Церкви і співробітників ЮНІСЕФ. Гості ознайомилися з роботою Представництва ЮНІСЕФ в Україні, а також розповіли про церковну роботі з дітьми в Україні та Росії. На зустрічі були обговорені результати міжнародної конференції «Боротьба з насильством щодо дітей: від окремих дій до об'єднаних стратегій», яка пройшла в Києві 24-25 травня в рамках українського головування в Комітеті міністрів Ради Європи. Учасники зустрічі висловили побажання щодо розвитку співробітництва в галузі підтримки сім'ї, дитинства, материнства і батьківства.

Теги: