8 червня у Львові на тестуванні з математики спостерігачі ГМ "Опора" зафіксували ще одну спробу абітурієнта потрапити до пункту тестування без належних документів. Про це повідолмила прес-служба львівської "Опори", повідомляє Galinfo.

У пункт тестування, що розміщений у Львівській гімназії міжнародних відносин ім. В. Стуса, пропустили посторонню людину – священика, який намагався захистити право доньки на складання тесту з математики. Абітурієнтку не впустили у пункт тестування через те, що у неї не було оригіналу паспорта, а лише його ксерокопія. За словами батька, його донька вже двічі приходила на пункти тестування, показуючи на вході лише ксерокопію документа, і жодних проблем при цьому не було. Як доказ, дівчинка продемонструвала сертифікат з печатками, що засвідчували її присутність на тестуваннях з української мови та літератури й іноземної мови. Якщо абітурієнтка й справді взяла участь у тестуваннях з двох предметів, пред’явивиши лише копію паспорта, то провину за сьогоднішній інцидент вона має розділити з персоналом попередніх пунтків тестування, які самі знехтували процедурою проведення ЗНО та дозволили випускниці порушити правила цього разу.

На зауваження спостерігача Громадянської мережі Опора, уповноважений та відповідальний за ПТ, попросили священнослужителя та його доньку покинути приміщення гімназії. Уповноважений УЦОЯО, зателефонувавши до центру оцінювання якості освіти, повідомив батька абітурієнтки, що тестування з математики вона складати не може. Після цього священик почав морально тиснути на персонал пункту та вимагати, щоб його доньці дозволили взяти участь у незалежному оцінюванні знань.

Суперечка затягнулася до початку тестування (11:00), проте випускницю, незважаючи на аргументи батька-священика, до пункту так і не впустили.

Теги: