Житомирська ОДА 29 червня провела спільну з керівниками релігійних організацій області нараду, яка стосувалась проблемних питань діяльності організацій, повідомляє РІСУ з посиланням на офіційний сайт Житомирської ОДА.

Такий захід є виконанням Доручення Президента України «Щодо забезпечення реалізації прав і законних інтересів релігійних організацій». Заступник голови Житомирської  ОДА Віктор Балюрко під час спільної зустрічі повідомив, що за роки незалежності України релігійна мережа області зросла у 6 разів. На теренах Житомирщини представлені 27 конфесій, які об’єднані у 1384 релігійні організації. За 20 років церквам повернуто близько 200 культових споруд. В області будується понад 100 храмів.

Віктор Балюрко зазначив, що релігійними організаціями області створено 247 недільних шкіл, 50 благодійних їдалень, за допомогою релігійних громад 3000 дітей оздоровлено за кордоном. Також заступник голови облдержадміністрації подякував керівникам і представникам релігійних організацій за їх просвітницьку роботу та благодійницьку допомогу.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков зазначив, що з питань, які виникають у представників релігійних організацій на місцях, вони можуть звертатись до керівників органів місцевого самоврядування, а також запевнив, що в області не виникало конфліктів з питань права власності на землю та споруди.

Отримати дозвіл на будівництво культової споруди, як пояснив головний архітектор області Віктор Мединський, можна, якщо відсутні будь-які протиріччя та дотримані всі норми оформлення проектної документації на будівництво культових споруд.

Головний державний інспектор області з пожежного нагляду Ігор Стельмашов зазначив, що в ході обстеження культових споруд області було зафіксовано 5,5 тис. порушень протипожежної безпеки, тимчасово призупинено експлуатацію двох закладів відпочинку дітей у Зарічанах Житомирського району.

Начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Раїса Гула розповіла, що управління надає допомогу в організації таборів при церквах. Також розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Рижука створена комісія з питань розподілу і отримання гуманітарної допомоги. Як зазначено у повідомленні Житомирської ОДА, за поточний рік отримано вантажів благодійної допомоги на суму понад 1 млн. грн.

Заступник начальника управління оподаткування юридичних осіб ДПА у Житомирській області Оксана Малець зазначила, що сьогодні в Житомирській області нараховується 417 релігійних організацій, включених до реєстру неприбуткових організацій.

Теги: