Янукович вручив Предстоятелю УПЦ зірку Героя, а Президент РФ і Патріарх Кирил надіслали привітання (ФОТО)9 липня Предстоятель УПЦ митрополит Київський і всієї України Володимир із архіпастирським візитом відвідав Сімферопольську єпархію, де привітав Президента України Віктора Януковича із Днем народження, передає сайт УПЦ.

В свою чергу, Президент України вручив митрополиту орден Держави та зірку Героя України.

Згідно указу Голови держави № 745/2011, найвища державна нагорода була вручена Блаженнішому  Митрополиту Володимиру «за видатні особисті заслуги в утвердженні духовності, гуманізму та милосердя в суспільстві, багатолітнє сумлінне служіння Українському народові, з нагоди 45-річчя хіротонії та 20-ї річниці незалежності України»

Крім того, Патріарх Кирил привітав митрополита Володимира з 45-річчям архієрейської хіротонії. "У непрості для нашої країни роки суспільних змін за Промислом Божим Вас було обрано Предстоятелем" УПЦ, пише у своєму привітанні глава РПЦ.

Янукович вручив Предстоятелю УПЦ зірку Героя, а Президент РФ і Патріарх Кирил надіслали привітання (ФОТО)Патріарх Кирил підкреслив "подвиг служіння" митрополита Володимира "серед розбіжностей і розділень", а також здобуту "повагу кліру та любов пастви, авторитет у цивільної влади та світського суспільства". Служіння Володимира, зазначає Кирил, зберігає "на українській землі великі традиції стародавньої Святої Русі".

Патріарх молиться за Предстоятеля УПЦ і бажає йому "невичерпної духовної радості й міцності тілесних сил для успішного продовження високого служіння на благо Української Православної Церкви".

10 липня митрополит Володимир також прийняв у своїй резиденції у Києво-Печерській лаврі Посла Росії в Україні Михайла Зурабова, який передав владиці від Президента Росії Дмитра Медведєва поздоровлення із 45-річчям архієрейської хіротонії та образ Володимирської ікони Божої Матері.

Від себе особисто, Михайло Зурабов подякував Первосвятителеві УПЦ за духовну опіку, яку отримує  з перших днів свого перебування в Україні на посаді посла, і побажав міцного здоров’я та кріпості у служінні державі та її народу.

Теги: