Київська міська рада виділила земельну ділянку Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) в районі НСК "Олімпійський" для будівництва культурно-просвітницького центру з храмом Святої Трійці. 

Київрада своїм рішенням у четвер виділила парафії в постійне користування земельну ділянку площею 0,38 га на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі. 

Ця земельна ділянка виділена за рахунок території, яка раніше була виділена ТОВ "Юджин" для будівництва житлово-офісного комплексу з суб'єктами соціальної інфраструктури в 2002 році. Київрада припинила ТОВ "Юджин" право користування частиною цієї земельної ділянки і передала його в користування УПЦ (МП). 

Раніше неподалік, на перетині Великої Васільсковскої та Жилянської вулиць у Києві, стояла церква Св.Трійці, побудована і освячена ще у 1859 році. Відповідно, площа навпроти, на якій згодом був споруджений нинішній НСК "Олімпійський", називалася Троїцькою. У 1911 році недалеко від церкви почалося спорудження нового, більш великого храму, проте через початок першої світової війни роботи так і не були завершені і в 1930-і роки недобудовану церкву розібрали на будматеріали. Стара церква також була закрита, але збереглася, і на початку 1940-х років у ній поновилися служби. Після цього вона пропрацювала ще понад два десятиліття і була знесена за одну ніч 25 вересня 1962 року. Зараз  територія, де вона стояла, частково зайнята висотної забудовою. Про це інформує РІСУ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Теги: