У Севастополі за місяць безстрокової інформаційної акції зібрано понад 10 тисяч підписів на користь повернення віруючим будівлі колишнього костелу – храму священомученика Климента Римського.

Як передає РІСУ з посиланням на УНІАН, про це повідомив настоятель римсько-католицької громади Севастополя отець Юрій Зімінський. «За останній місяць ми зібрали 10263 підписів. З них близько 2 тисяч - підписи гостей міста. Решта підписів - це підписи городян. І нам дуже важлива думка севастопольців. Розуміючи, що нас підтримують, ми поки припинили акцію: врешті-решт, людям треба і працювати, і хатньою роботою займатися, і відпочивати», - сказав священик.

За словами Ю.ЗімінськогоІ, зібрані підписи будуть використані під час майбутніх громадських слуханнях, а також будуть відправлені керівництву країни.

У липні римо-католицька громада Севастополя розпочала безстрокову інформаційну акцію з повернення віруючим будівлі храму. У кінотеатрі «Дружба», під який з післявоєнних років використовується будівля (вул. Шмідта, д.1) прихожани римо-католицької парафії виставили намет, в якому закріпили великі фото храму зразка 1912 року (рік спорудження храму) і 1944 року (коли храм постраждав від бомбардування), і організували збір підписів, які будуть представлені на громадських слуханнях. Мета акції – поінформувати городян про історичну правду, про те, що 100 років тому на місці кінотеатру був костел.

Теги: