Харківська містобудівна рада схвалила передпроектну пропозицію щодо будівництва храмового комплексу святого Архистратига Михаїла на проспекті 50-річчя СРСР біля житлового будинку №12.

Планується, що церква матиме п'ять покритих сухозлітним золотом бань. Сподівана висота храму - близько 45 метрів, повідомляє РІСУ з посиланням на "Український тиждень" та прес-службу міськради. Згідно з передпроектною пропозицією, також планується побудувати паркувальний майданчик на 60 автомобілів і перенести наявний дитячий майданчик, облаштувавши його новими елементами.

Церкву зможуть одночасно відвідати 400 осіб, причому для людей з обмеженими фізичними можливостями буде побудований спеціальний підйомник.

Крім храму, планується також будівництво церковно-притчевого дому та недільної школи. Це буде перша церква в Комінтернівському районі, зазначають у міськраді.

За словами заступника голови адміністрації Комінтернівського району Світлани Лещенко, з ініціативою побудувати храм звернулися місцеві жителі та представники релігійної громади.

Будівництво церкви благословив митрополит Харківський і Богодухівський Никодим і схвалив харківський міський голова Геннадій Кернес.

26 липня відбулося освячення хреста та земельної ділянки під будівництво храму святого Архистратига Михаїла.

Нагадаємо, наприкінці червня митрополит Харківський і Богодухівський Никодим з благословення Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира вручив мерові Харкова Геннадієві Кернесу відзнаку Предстоятеля УПЦ за особливі заслуги перед Церквою, зокрема, за організацію приїзду Глави РПЦ Патріарха Кирила.

Теги: