З 12 по 25 серпня 2011 року у Чорноморському, Крим, пройшли IХ щорічні Францисканські реколекції, повідомляє Сatholicnews.

Затишні пляжі, скелясте узбережжя, неймовірно виразні зоряні ночі та лазурна глибінь морського горизонту - вже не один рік гостинно запрошують відпочиваючих до містечка Чорноморське, що на західному узбережжі Криму. Але не тільки лагідне сонце і подуви морського бризу полонили чимало сердець. Більш ніж 250 людей групами та цілими сім'ями подолали нелегкий шлях, щоб взяти участь у чергових Францисканських реколекціях. Були представники зі Львова, Золочева, Тернополя, Хмельницького, Городка, Кіровограду, Дніпропетровська, Харкова, Сімферополя, Вінниці, Києва, Жмеринки, Бару, Броварів та ін. Організацією реколекцій, як завжди, займались  брати менші капуцини під керівництвом бр.Юрія Зелінського OFM Cap.

Все розпочалось 12 серпня традиційно з Євхаристії. Протягом усього часу реколекцій Святих Таїнств також уділяв бр.Сергій Кіппа OFM Cap. Із тонким почуттям гумору  своїм 30-річним досвідом ділився спеціально запрошений о.Ян Білецький зі згромадження отців-маріян. Загалом, над організацією реколекцій постійно працювали п'ятеро братів менших капуцинів, сестри францисканки-місіонерки Марії та близько 20 світських служителів. Були представлені такі спільноти як Францисканський орден світських, Opus Dei, неокатехуменат, Францисканська Молодь Тау, Спільнота Віднови у Дусі Святому та ін. Кожен день розпочинався з Євхаристії, після якої відбувались духовні лекції, практичні семінари, ділення у малих групах, перегляд художніх та документальних фільмів, проводились молитви заступництва та звільнення. Чимало вірних змогли укріпити свою віру, наново розпалити вогонь любові у своїх серцях та більше дізнатись про життя святого Франциска.

Любов справді єднає! Два тижні промайнули дуже швидко, але за цей час було стільки радості й тепла, що жодне серце не залишилось холодним. Францисканський дух братерства так усіх зворушив, що, без сумніву, під час завершальної Євхаристії в наметовому храмі було вже не 200 незнайомих людей, а одна велика дружна сім'я.

Найважче було прощатись. Тішить лиш те, що бр.Юрій та брати-капуцини знову запрошують взяти участь у наступних ювілейних реколекціях.

Теги: