«Якщо священик справді дав неправдиві свідчення, то буде за це відповідати», – 26 серпня пообіцяв владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ після того, як у програмі «Особистий прийом» телеканалу ZIK одна з мешканок поскаржилася на священика, повідомляє ZIK.

У прямий ефір інтерактивної програми «Особистий прийом» зателефонувала пані Оля з Винник, і розповіла, що зараз у церкві Св.Юра, що у Львові, розглядають справу уневажнення церковного шлюбу її доньки.

«Але отець Греко-Католицької церкви дав неправдиві свідчення проти моєї доньки. Священик підтвердив слова її колишнього чоловіка. Та парадокс в тому, що цей отець і в очі не бачив моєї доньки, адже вона є прихожанкою іншої церкви. Чи мав право цей отець давати неправдиві свідчення?», – запитала пані Оля у владики Венедикта.

Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ відповів, що ніхто не має права говорити неправду.

«Брехня не може бути виправдана. Не будучи обізнаним у цій справі, я не робитиму поспішних висновків. Щоб знайти правильну відповідь і поставити крапку у цій справі, я попрошу вас у вівторок особисто прийти до мене», – порадив владика Венедикт.

Журналісти «Особистого прийому» й надалі відстежуватимуть, як вирішуються проблеми, з якими люди звертаються до телеканалу ZIK.

Теги: