Дніпропетровський священик відкриє на території храму музей дикунів з Папуа Нової ГвінеїДніпропетровський священик повернувся з мандрів з Папуа Нової Гвінеї. Подолавши 6 складних перельотів, Микола Несправа разом з трьома друзями опинився у майже непрохідних джунглях, повідомляє 24tv.ua.

 

“Перший день я відіслав повідомлення, я написав: те, де ми зараз перебуваємо, це ворота до пекла, там немає життя, там немає нічого того, що може нагадати про романтику, гармонію, про щось таємниче або прекрасне, навколо - все гнітюче і вбиває. Ми знаходилися там чотири доби, стан крайньої напруженості, і завдання було просто вижити”, - розповідає настоятель Храму ікони Божої Матері "Іверська" протоієрей Микола Несправа.

Мета подорожі - створити фільм про життя людей, які не знають цивілізації. Планувалося, що зніматимуть оператори з Великої Британії, але педантичні британці відмовилися в останню мить, коли страхова компанія визнала подорож особливо небезпечною.

“Нас повинні були підтримати телевізійники з-за кордону, але їх страхові компанії відмовилися виплачувати страховки в разі надзвичайної ситуації, тому вони відмовилися від поїздки”, - каже протоієрей Микола Несправа.

Та українців це не зупинило. Подорож тривала майже 20 днів, за цей час дослідники встигли поспілкуватися з кількома племенами. Загальне враження - абсолютна антисанітарія та голод, а звідси і агресія місцевих мешканців. Проте прихожани переконані, негативу і в Україні чимало.

“Тут, де цивілізований світ, більше коїться зла, ніж там. Там свої закони. І у кожної людини на лобі написано, хороший він чи поганий”, - сказав парафіянин Володимир Нагай.

Українська мініекспедиція самотужки зняла фільм та, окрім маси вражень, привезла чимало предметів побуту диких племен. Для експозиції привезеного священик планує найближчим часом відкрити на території храму музей.

Теги: