ВО "Свобода" заявляє про початок кампанії "Умань без хасидів"Черкаська обласна організація ВО "Свобода" заявляє про бездіяльність влади щодо запобігання агресії хасидів і оголошує про початок безстрокової кампанії "Умань без хасидів". "Кампанія спрямована на виконання вимог громадськості щодо налагодження цивілізованого відвідування Умані хасидами", пише РІСУ з посиланням на "Інтекфакс" і прес-службу Черкаської обласної організації "Свобода".

"Черкаська обласна організація ВО "Свобода" висловлює обурення бездіяльністю влади всіх рівнів, які не вжили жодних дій, щоби припинити агресію хасидів по відношенню до українців і зупинити масовий безлад, який щорічно здійснюють хасиди в Умані на своє релігійне свято", – йдеться в повідомленні прес -служби.

В облорганізації нагадали, що у вересні минулого року під час "маршу проти хасидського свавілля", "Свобода" висунула низку вимог до влади: захистити конституційні права уманчан, прищепити хасидам повагу до українців, заборонити порушувати правопорядок.

"Влада ігнорує попередження" свободівців "про небезпеку відсутності контролю дій хасидів і відсутності покарання за вчинені ними злочини... Тому Черкаська обласна організація заявляє про початок безстрокової кампанії "Умань без хасидів ", яка буде об'єднувати в собі інформаційні методи, публічні заходи, акції прямої дії і буде спрямована на вирішення хасидського питання в Умані", – підкреслюється в повідомленні.

Як раніше повідомляла РІСУ, Черкаська опозиції 19 вересня висловилися намір звернутися до Президента з пропозицією віддати хасидам прах Цадика Нахмана, щоб вони забрали його з Умані.

Раніше також була озвучена інформація, що в Черкаській області цього року очікують 40-50 тисяч прочан – брацлавських хасидів. За словами голови облдержадміністрації Сергія Тулуба, для більшості паломників саме Умань стає обличчям України, тому потрібно системно і відповідально підійти до вирішення наболілих питань. Серед проблемних питань головою ОДА були відзначені обмежені можливості інфраструктури Умані, а також невдоволення представників місцевих громадських організацій і жителів міста, що іноді призводить до конфліктних ситуацій.

У 2010 році близько 400 паломників, які повернулися з України до Ізраїлю після святкування в Умані єврейського Нового року, були затримані в аеропортах в ході рейду місцевих правоохоронних органів. Крім того, в результаті конфлікту з Україною були вислані 10 хасидів.

Теги: