Членів релігійної громади Рідної Української Національної Віри (РУНВіри) „Світло Волі” (м. Київ) і сповідників РУНВіри «обурили поширення офіційним сайтом Партії регіонів відвертої брехні про Учителя та Пророка РУНВіри Лева Силенка й заклики до ліквідації РУНВіри як зареєстрованої державою легально діючої релігійної конфесії», повідомляє РІСУ.

Про це йдеться у відкритій заяві-протесті громади на ім’я Президента України як гаранта Конституції України, керівництва парламентської фракції Партії регіонів, членам президії політради Партії регіонів та особисто народному депутату, члену парламентської фракції Партії регіонів Юрію Болдирєву.

«Народний депутат України член парламентської фракції Партії регіонів Юрій Болдирєв без будь-яких доказів заявив про службу Лева Силенка у військових формуваннях СС нацистської Німеччини, — йдеться у заяві, яку надіслали також в редакцію РІСУ. — Життєпис Учителя та Пророка РУНВіри детально викладений в книзі „Учитель Силенко” (автор – С. Лисенко), з якою можна вільно ознайомитися, зокрема, в мережі Інтернет. Про жоден зв’язок Лева Силенка з військовими формуваннями нацистської Німеччини там не згадується. Якщо народний депутат Болдирєв володіє іншими джерелами інформації щодо біографії Учителя і Пророка РУНВіри, то мав би відкрито послатися на них. Лев Силенко сам був у військовому німецькому полоні, потім переніс катування гестапівців. Тож інформація поширена народним депутатом Болдирєвим та офіційним сайтом Партії регіонів є відвертою брехнею і наклепом, та може розцінюватися як спланована провокація проти авторитету Учителя і Пророка РУНВіри Лева Силенка. Лев Силенко у Святому Письмі РУНВіри – книзі „Мага Віра” багаторазово засуджує дії Адольфа Гітлера та нацистів, порівнюючи їх з кривавими злочинами Леніна, Сталіна й інших поневолювачів української нації».

Серед іншого народний депутат Ю.Болдирєв назвав українське законодавство надто ліберальним, що представники громади «Світло Волі» вважають «зазіханням на конституційне право кожного громадянина України на свободу віросповідання й звертаються до Президента України Віктора Федоровича Януковича з вимогою виступити гарантом Конституції України в цьому випадку».

Також рунвірівці звертають увагу, що «народний депутат Юрій Болдирєв намагається протиставити юдеїв, християн та мусульман, сповідникам РУНВіри й інших течій Рідної Віри», що є, на їх думку, розпалюванням міжрелігійної ворожнечі в Україні.

Тому представники громади вимагають:

  • - у Президента України В. Ф. Януковича: виступити гарантом Конституції України й припинити зазіхання на свободу віросповідання громадян з боку народного депутата, члена парламентської фракції Партії Регіонів Болдирєва;
  • - у керівництва парламентської фракції Партії Регіонів: виключити народного депутата Болдирєва з фракції і засудити поширення ним неправдивої інформації та розпалювання міжрелігійної ворожнечі;
  • - у президії політради Партії регіонів: вибачитися за поширення недостовірної інформації на офіційному сайті партії та оприлюднити її спростування.

Під заявою підписався голова релігійної громади Рідної Української Національної Віри „Світло Волі” в Подільському районі м. Києва, рунтато Святослав Войтко.

Теги: