20 листопада, у Всесвітній день пам’яті жертв ДТП, у храмах УПЦ (МП) і УГКЦ відбулися поминальні панахиди за всіма загиблими в дорожньо-транспортних пригодах, повідомляють Департамент інформації УГКЦ, сайт УПЦ КП і сайт УПЦ (МП) Православіє в Україні.

Так, у минулу неділю після літургії в Трапезному храмі Києво-Печерської лаври з благословення блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира була відслужена панахида за загиблими в ДТП. З цього приводу у Володимирському кафедральному соборі Київського Патріархату міста Києва з благословенням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета також відбудлася панахида.

Коментуючи ініціативу Асоціації безпеки дорожнього руху щодо молитви за загиблими в автокатастрофах, владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зокрема відзначив: «Молитвою, яку ми творили у Патріаршому соборі у Києві та в інших наших храмах в Україні, хочемо пом’янути всіх людей, котрі загинули в автокатастрофах, бо їхнє життя обірвалося дослівно «на півдорозі». Такі смерті є завжди несподіваними, і близькі загиблих відчувають великий біль з приводу втрати рідних осіб. Ми хочемо розділити їхній біль і занести наші молитви за упокій душ дорогих для них загиблих».

Теги: