Архиєпископ РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький звернувся листом до міського голови Львова та депутатів Львівської міської ради із закликом «зробити рішучі кроки в справі ліквідації продажу спиртних напоїв поблизу релігійних та культурно-освітніх осередків». Про це інформує РІСУ з посиланням на ZAХІD. NET.

За словами архиєпископа, «алкоголізм паралізує значну частину української нації: плюндруючи населення міст та сіл і, що найгірше, молоде покоління – наше прийдешнє».

«Вважаю, що потрібно нашої з Вами однозначної інтервенції – відважної повної любові постави до тих, хто більш чи менш свідомо спутався з алкогольною залежністю, або є жертвою алкоголізму зі сторони інших. Необхідним є, щоб усі Християни і духовні особи, і миряни відчували свій обов’язок спішити з допомогою потерпілим внаслідок алкоголізму та запобігали його поширенню», - зазначив у листі архиєпископ Мечислав Мокшицький.

«У цьому дусі прагну звернутися до Вас з проханням зробити рішучі кроки в цій справі в нашому місті - у Львові. На мою думку, ліквідація продажу спиртних напоїв поблизу релігійних та культурно-освітніх осередків якоюсь мірою може спричинити зменшення вживання алкоголю неповнолітніми та молоддю, а водночас свідчитиме про високий етичний і культурний рівень нашого міста», - додав він.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна посідає перше місце у світі за рівнем дитячого алкоголізму. Раніше студентська молодь Львова висловилася проти продажу алкогольних напоїв і тютюну в МАФах біля вищих навчальних закладів.

15 грудня на сесії Львівської міської ради буде розглядатися питання про заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв у малих архітектурних формах на території Львова.

Теги: