"Нас хвилює ситуація, яка склалась щодо України на міжнародній арені. Є кілька негативних сигналів - приїзд Патріарха Кирила, який мав негативний вплив в Україні, зокрема посилення розколу між християнами різних конфесій. Другий сигнал - ухвала Польського Сейму щодо "трагічної долі поляків на Кресах Всходніх", яка носить територіальну загрозу та демонструє зневажливе ставлення до героїв національно-визвольної боротьби та містить звинувачення на адресу українців щодо геноциду. Третій сигнал - звернення Медведєва. Ще один момент - "активізація" справи Дем’янюка. Ми маємо дати громадську оцінку цим подіям. Про це 17 серпня під час прес-конференції повідомив від імені представників націонал-патріотичних сил Львівщини (КУН, УНР, ЛОО УРП "Собор", ЛОО Центр національного відродження ім. С. Бандери) лідер ЛКО НРУ Ярослав Пітко.

Є вимога про закриття Генконсульства РФ у Львові
Заступник голови КУН, лідер ЛОО КУН Микола Пшевлоцький наголосив на тому, що зараз відбувається дискредитація української держави на міжнародній арені: "Це спостерігається у тому числі з боку наших стратегічних партнерів з Заходу. Йдеться про ухвалу Польського Сейму. Це питання буде винесено на розгляд сесії Львівської обласної ради. Нещодавно наших велотуристів не впустили до Польщі. Тут можна побачити спецслужби третіх країн. Це атака на добрий імідж України, ми повинні зайняти наступальну позицію щодо його відновлення. І однією з причин такого стану є те, що у нас досі немає міністра закордонних справ".

Представники націонал-патріотичних сил оприлюднили проект заяви, який буде розглядатися на сесії Львівської обласної ради. У заяві, зокрема, йдеться про вимогу закриття Генерального консульства Росії у Львові, відновлення ядерного статусу України у зв’язку із неприхованою загрозою РФ, яка не виконує гарантій щодо без’ядерного статусу України, активізація вступу до НАТО, приведення фінансування російськомовних шкіл у відповідності до аналогічної статті фінансування українських шкіл на території Росії, переглянути термін перебування Чорноморського флоту РФ. "Щодо Генконсульства Росії у Львові, то заяви його представників, які вони робили під час пікетування 14 серпня, взагалі говорять про те, чи не повинні такі дипломати бути оголошені персонами нон-грата", - додав керівник ЛОО Центру національного відродження ім. С.Бандери Юрій Антоняк.

Теги: Ярослав Пітко, Микола Пшевлоцький, Юрій Антоняк, ухвала Польського Сейму