Священик УАПЦ освятив обласну поліклініку СБУ в Тернополі28 лютого 2012 року, у вівторок першої седмиці Великого посту, з благословення блаженнійшого Мефодія, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, священнослужителі кафедрального собору Різдва Христового м.Тернополя на прохання медперсоналу поліклініки при Службі безпеки України в Тернопільській області здійснили чин освячення медичного закладу, та помолились за здоров’я і Боже благословення усіх працівників та пацієнтів, повідомляє сайт Вogoslov.org з посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії УАПЦ.

Богослужіння відправив голова місіонерського відділу Патріархії митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк разом з співробітником відділу - протоієреєм Ігорем Прийдуном.
Після чину освячення отець Євген привітав усіх присутніх зі знаковою подією в історії цього лікувального закладу – фактично першим таким освяченням закладу за всю його історію. У своєму слові до персоналу священик також пригадав велику відповідальність медиків не тільки перед пацієнтами, але й перед Самим Богом, який є постійно біля кожного з нас, і як справедливий Суддя бачить не тільки наші вчинки, але й наміри.
Священик зауважив, що саме там, де буває найбільша чистота та святість,часто бувають і найбільші людські духовні падіння. Диявол боїться нашої чистоти та непорочності, тому тих людей, які мають намір служити своїм ближнім спокушає з особливо силою. І ми бачимо, як багато сьогодні серед священиків, лікарів та педагогів людей, полонених власними гріхами та пороками.
По завершенні богослужіння священнослужителі помазували усіх працівників освяченим єлеєм, та окропили усі без винятку кабінети трьохповерхової лікарні святою водою – на зцілення душі та тіла усіх, хто буде звертатись до неї за допомогою.
Зустріч духовенства та медпрацівників пройшла в теплій, щирій та невимушеній атмосфері, і обидві сторони висловили бажання частіше зустрічатись у майбутньому, повідомляє сайт "Автокефалія".

Теги: