14 березня опівдні у Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі Харкова відкриється ХХІІ єпархіяльний собор Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (зареєстрована як УАПЦ (оновлена)), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт єпархії.

Нагадаємо, що Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ, очолювана архиєпископом Ігорем (Ісіченком), у свій час відмежувалася від митрополита Мефодія (Кудрякова), закинувши йому неканонічні дії і узурпацію влади в УАПЦ. Відтоді єпархія архиєпископа Ігоря функціонує як автономна структура серед інших автокефальних українських Церков. В державних органах єпархія формально зареєстрована як УАПЦ(оновлена).

Порядок денний собору містить такі пункти для обговорення:

- Покликання до служіння священика й мирянина та засоби його формування - (доповідь о. Володимира Червонникова),

- Місія Харківсько-Полтавської єпархії в творенні єдиної Помісної Православної Церкви в Україні  (доповідь архиєпископа Ігора),

- Повідомлення з деканатів (виступи деканів),

- Вибори єпархіяльних органів управління.

Делеґатами єпархіяльного собору є всі священнослужителі Харківсько-Полтавської єпархії, по 2 представники від мирян кожної церковної громади та кожної мирянської організації, обрані на загальних зборах. Вони представляють 27 парафій, розташованих у Харківській, Полтавській, Луганській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Херсонській областях, у Києві, Миколаєві й Москві. Будуть репрезентовані також вища духовна школа – Колеґія Патріярха Мстислава, Харківське й Кіровоградське братства, амбулаторія та бібліотека.

Перед початком собору, о 12.00, буде відправлено службу шостого часу. Собор завершиться відправою літургії Ранішосвячених Дарів (17.00-18.30).

Теги: