Євангельські Церкви подякували Президенту та депутатам за заборону пропаганди цигарокПредставники євангельських Церков підтримали ухвалення Закону України №3778-VI про заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Таке рішення було ухвалене на засіданні Секретаріату Ради Євангельських Протестантських Церков України (РЄПЦУ), яке відбулось 7 березня під головуванням Андрія Мурзіна, пастора Асоціації місіонерських Церков євангельських християн України.

З огляду на підписання Президентом України цього Закону, незважаючи на спротив лобістів від тютюнових компаній, РЄПЦУ вирішила звернутись із подякою до глави держави та ініціаторів законопроекту за зусилля у сфері забезпечення здоров’я дітей, молоді та усього українського суспільства.

Окрім цього, Секретаріат РЄПЦУ спланував низку заходів з метою недопущення розпалювання в Україні міжконфесійної ворожнечі. Підставою для цього стали наклепницькі публікації проти євангельських християн у низці друкованих ЗМІ та Інтернет-видань.

Учасники засідання також сформували порядок денний зустрічі глав євангельських протестантських Церков, яка відбудеться наступного тижня.

Теги: